Κεντρική » Μαθήματα Τένις Θεσσαλονίκη » Λίγα λόγια

 

Αγαπητοί γονείς, παιδιά και αθλούμενοι.

Λίγα λόγια για τα προπονητικά προγράμματα του Slice Tennis Club.

Καθώς θέλουμε να δώσουμε μεγάλη σημασία στην πρόοδο και στην εξέλιξη των παιδιών και των αθλουμένων μας, επιδιώκουμε κυρίως να δημιουργήσουμε κλειστά τμήματα 10μηνης, 11μηνης και 12μήνης διάρκειας. Η εμπειρία μας έχει δείξει οτι σταθερή και γρήγορη άνοδο στην ενασχόληση μας με ένα άθλημα έχουμε όταν κάνουμε κάτι με συνέπεια σε ένα προπονητικό πρόγραμμα. Η λογική της περιστασιακής, ευκαιριακής άθλησης είναι σίγουρα μια επιλογή, αλλά δεν έχει τα αποτελέσματα που έχει η τακτική και σε σταθερή βάση τριβή με το άθλημα. Άλλωστε το τένις επειδή είναι ενα δυναμικό άθλημα με πολύ τεχνική απαιτεί συνεχής εξάσκηση μέσα στο γήπεδο όλο τον χρόνο. Γι αυτό τον λόγο η προπονητική ομάδα του Slice Tennis Club έχει ως στόχο την δημιουργία σταθερών κλειστών τμημάτων που θα πραγματοποιούνται σε ένα μόνιμο ωράριο όλο το χρόνο και θα μπορεί καλύτερα ο αθλούμενος να βλέπει την πρόοδο του, μήνα με το μήνα αλλά και ο προπονητής να δουλεύει συστηματικά και προοδευτικά τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που απαιτούν συνέπεια σε ένα πρόγραμμα.

Ένα ακόμα θέμα είναι αυτό της διαμόρφωσης των τμημάτων. Κανόνας μας σε αυτήν την διαδικασία είναι η όσο το δυνατόν ίση δυναμικότητα των ατόμων που διαμορφώνουν ένα τμήμα, αλλα σίγουρα πάντα θα υπάρχουν διαφορές χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι αρνητικό. Η αντίληψη που υπάρχει σε όλους και κυρίως στους γονείς των παιδιών οτι γινόμαστε καλύτεροι παίκτες μόνο όταν παίζουμε με ανώτερους και δυνατότερους παίκτες έχει μια δόση αλήθειας αλλά το πιο σωστό είναι να έχει κανείς την δυνατότητα νε παίζει με διαφορετικούς παίκτες και δυνατότερους και πιο αδύναμους. Καθώς το τένις όπως πολλά σπορ σαν παιχνίδι έχει στοιχεία άμυνας και επίθεσης, είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε και τα δυο αυτά στοιχεία. Με τους δυνατότερους παίκτες αξασκούμε περισσότερο το αμυντικό μας παιχνίδι και με τους πιο αδύναμους το επιθετικό μας. Έτσι δεν γινόμαστε μονοδιάστατοι παίκτες, αντίθετα αποκτούμε πλουραλισμό στο παιχνίδι μας.

Αυτά τα λίγα, διευκρινιστικά πάνω σε κάποια θέματα συχνές απορίες και προβληματισμοί όλων των αθλουμένων και των γονιών των παιδιών, που αφορούν τη δημιουργία των τμημάτων και των στόχων και επιδιώξεων της προπονητικής ομάδας του Slice Tennis Club. Εμείς οι προπονητές με τη δύναμη της εμπιστοσύνης σας θα προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο και φυσικά είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να συζητήσουμε όλες τις απορίες σας και οποιοδήποτε άλλο θέμα αντιμετωπίζετε.

Με εκτίμηση,

Φώτης Τσακίρογλου